Sunday, September 16, 2012

"Innocence Of Muslims" - Bersatulah wahai umat Islam


Pemuda UMNO cadang adakan bantahan terhadap filem hina Islam

BUKIT MERTAJAM, 16 Sept : Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Khairy Jamaludin berkata, pergerakan itu yang kesal dengan tindakan pihak tidak bertanggungjawab menerbitkan filem antiIslam ‘Innocence Of Muslims’, bercadang mengadakan bantahan besar-besaran Jumaat depan.
Beliau berkata, perbuatan tidak bertanggungjawab yang menghina Nabi Muhammad S.A.W dan agama Islam tidak boleh dipandang remeh dan perlu ditentang demi mempertahankan maruah agama Islam sejagat.
Pemuda UMNO akan mengadakan bantahan secara besar-besaran pada Jumaat ini bagi menzahirkan rasa kesal terhadap penerbitan filem antiIslam itu, katanya dan menurutnya lokasi dan cara bantahan itu sedang dibincangkan dan dimaklumkan dalam waktu terdekat.
“Bantahan ini dibuat tanpa mengira fahaman politik dan diharap ia akan menjadi platform kepada umat Islam menyuarakan kepada dunia bahawa perbuatan yang tidak bertanggungjawab dan tindakan menghina Islam dan Nabi Muhammad S.A.W tidak boleh dipandang remeh.
“Sehubungan dengan itu Pergerakan Pemuda juga mengalu-alukan Dewan Pemuda PAS untuk turut serta mengadakan bantahan, ini adalah masalah sejagat yang perlu ditangani segera,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan persidangan perwakilan Umno Bahagian Permatang Pauh di Dewan Mutiara, Politeknik Permatang Pauh.

Beliau mengulas mengenai filem antiIslam ‘Innocence Of Muslims’ yang menghina Nabi Muhammad S.A.W dan agama Islam, arahan Sam Bacile, 52, dari California yang disiarkan dalam laman YouTube, yang mencetuskan kemarahan orang Islam di seluruh dunia. – BERNAMA

Sumber : n9kini.com

1 comment:

  1. Salam Tuan Admin,

    Mohon izin utk pautkan blog saya di sini. Blog tuan telah saya pautkan di blog saya. t.kasih dan slmt berjuang. Ikhlas dari : IBM

    Link saya : http://ibm-akusayangumno.blogspot.com

    ReplyDelete