Friday, April 19, 2013

SAH Ustaz Fadzil Kasim tarik diri digantikan dengan Tn Hj Abu Samah Mahat di DUN Johol !N19 Johol : Tn Hj Abu Samah Mahat, 62 tahun seorang pesara kerajaan. Dinamakan sebagai pengganti kepada calon yang diumumkan sebelum Ustaz Mohd Fadzil Kassim yang telah menarik diri dari pencalonan pagi semalam.

Beliau (Abu Samah) dimaklumkan perlantikan sebagai calon DUN Johol bagi menggantikan calon yang menarik diri. Beliau merupakan Ahli Jawatankuasa UMNO Bahagian Kuala Pilah dah telah berkhidmat kepada parti lebih 30 tahun.

Beliau merupakan bekas Pengarah Radio Malaysia Negeri Sembilan yang juga bekas Presiden Kelab Akhbar Negeri Sembilan (Kelana). 
Pengiat dan aktivis parti yang sentiasa membantu Johol di dalam apa juga aktiviti.

Katanya, pencalonan beliau ini merupakan hasrat akar umbi yang mahu membantu kemenangan BN di Kuala Pilah. Beliau turut berharap agar akar umbi bekerja lebih keras lagi di PRU kali ini.

N19 Johol, Tn Hj Abu Samah Mahat (BN) akan ditentang oleh calon PAS Norazman Mohamd.(seorang Imam yang dipecat)

Hasrat beliau adalah mahu memastikan rakyat Johol mendapat kesejahteraan dan pembangunan sewajarnya.

3 comments:

  1. Assalam tuan, mohon jasa baik link kan blog saya di blog tuan. Blog tuan telah saya link kan ke blog saya. bersama kita pastikan BN kekal mentadbir N9 demi anak cucu kita. t.kasih

    http://orangsendayan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Politik Johol telah dirosakkan oleh pemimpin2 UMNO yg rakus,ego... oleh itu UNDILAH PAS..

    ReplyDelete