Monday, August 27, 2012

Himpunan Gambar di Majlis Rumah Terbuka YAB Dato' Seri Utama Hj Mohamad Hj Hasan dan Keluarga

DYMM Yang diPertuan Besar Negeri Sembilan, Tuanku Muhriz ibni Almarhum Tuanku Munawir dan DYMM Tuanku Ampuan Besar Negeri Sembilan, Tengku Aishah Rohani binti Tengku Besar Mahmud serta putera baginda Tunku Ali Redhauddin ibni Tuanku Muhriz mencemar duli di Rumah Terbuka Hari Raya Aidilfitri di Kampung Tanjung Rantau, Negeri Sembilan, pada Sabtu lalu.Rakyat berbilang bangsa tidak melepaskan peluang beramah mesra dengan Yang diPertuan Besar Negeri Sembilan.


Raja Datin Seri Hjh Salbiah Tengku Nujumuddin sedang melayan DYMM Tuanku Ampuan Besar Negeri Sembilan, Tengku Aishah Rohani Tengku Besar Mahmud. 

Dato' Seri Utama Hj Mohamad Hj Hasan, Menteri Besar Negeri Sembilan melayan tetamu diRaja bersana orang kenamaan

Ada sesuatu yang mencuit kan

Antara barisan artis yang hadir. Dato' Tarmimi Saregar, anak jati Negeri Sembilan

 Apa yang dibualkan oleh Dato' Azman bersama Dato' Khalid YunusDato' Seri Utama Hj Mohamad Hj Hasan melayan tiga orang cucu saudara di akhir Majlis Rumah Terbuka beliau


PNS ketika berada di Rumah Terbuka Hari Raya Aidilfitri YAB Dato' Seri Utama Hj Mohamad Hj Hasan pada Sabtu lalu.

Di hari persiapan majlis lagi PNS sudah melihat pengurusan majlis yang disususn rapi oleh Menteri Besar. Beliau sendiri memastikan segala persiapan berjalan dengan lancar dan anggota yang terlibat menjayakan majlis ini memahami tangungjawab dan tugas masing-masing. Hasilnya, orang ramai yang datang seawal 9:00 pagi sehingga 6:00 petang gembira dan berpuas hati dengan layanan yang diberi.

Pada pukul 2:00 petang, Pengacara Majlis mengumumkan kehadiran masyarakat berbilang bangsa mencapai 30,000 ribu orang. Dan sehingga krew PNS menunggu sehingga pukul 6:00 petang, masih ramai yang datang  berkunjung. Alhamdulillah, makanan yang disajikan kepada orang ramai mencukupi dan mereka balik dengan senang hati.

Pengunjung akhirnya menjejah hampir 50,000 orang. PNS bukanlah buat kiraan sendiri.. PNS tanya driver bas yang membawa trip dari hotspot ke rumah Menteri Besar. Jika satu bas membawa 3 kali trip pergi dan balik dari hotspot dari pukul 8:00 pagi sehingga pukul 6:00 petang.. boleh kira sendiri.. tak cukup jari tangan.. kira guna jari kaki sekali.. kalau tak cukup juga.. tekan ajerlah kalkulator.. Terima kasih..

Layanan dari Menteri Besar dan Keluarga dapat, makan pun kenyang. Malah dihiburkan pula dengan kumpulan muzik yang dijemput khas. Kepada yang tidak mempunyai kenderaan mahupun yang mengetahui jalan trafik yang sesak untuk berkunjung di sini, mereka menaiki bas dan van yang disediakan.

Pengurusan yang baik dan berkesan akan memberi kepuasan kepada semua.

PNS pesan, jika kita mengutamakan kesepakatan dan permuafaatan, tahun hadapan Majlis seumpama ini akan sentiasa dinanti-nantikan dan berada di dalam ingatan.

No comments:

Post a Comment